Oct 4 16

Online Marketing Paling Berkesan untuk Bisnes Anda

Wan Zul
Online Marketing Paling Berkesan

Tahukah anda apa kaedah pemasaran atau marketing paling berkesan pada masa ini ??? Tidak lain dan tidak bukan adalah Pemasaran atas Talian atau biasa dipanggil Online Marketing. Online Marketing Tools yang paling berkesan digunakan adalah Search Engine Optimization (SEO) dan Facebook Ads (FB Ads).

Kami menyediakan perkhidmatan Online Marketing yang menggunakan kedua-dua kaedah diatas untuk memaksimumkan pendedahan produk dan perkhidmatan anda kepada target audiens atau pelanggan. Online Marketing kami telah terbukti berjaya meningkatkan jualan dan keuntungan sehingga 3000%. Bayangkan dengan pelaburan sebanyak RM900 berjaya menjana keuntungan bersih RM27,000.00.

Kami menberi jaminan laman web anda berada pada 1st page dalam carian Google dan lain-lain enjin carian dengan mengoptimasi kata kunci atau keywords yang berkaitan dengan bisnes anda atau wang anda dikembalikan tanpa banyak soal.

CEPAT BERTINDAK !!!! Hubungi kami untuk dapatkan sebut harga secara percuma dan pasarkan bisnes anda kepada jutaan pengguna seumur hidup.  Call / WhatsApp / Telegram 013-3560014 (Wan Zul)

Perkhidmatan Membina Laman Web, Web Hosting & Online Marketing Terbaik Malaysia
ProWebDesign.my / Zulhafizsyam.com
Telefon: +6 013-3560014
Email: info@zulhafizsyam.com / zulhafizsyam@gmail.com

Jul 19 16

Kenapa Anda Amat Perlukan Laman Web eCommerce? #biztips #facebooktips #faceboookmarketing #tipperniagaan #lamanweb #website #binalamanweb #buatwebsite #webhosting #hosting

Wan Zul
Buat Website | Laman Web Jualan

SOALAN SAYA: Pendapatan kami dah 4 Angka Sebulan di Facebook, Perlu ke Website? (Sambil Hembus kuku)

JAWAPAN KAMI: PERLU (ketuk kepala dia dengan sudu)

Mungkin selama 6 bulan yang lepas, anda telah berjaya membina empayar perniagaan anda di Facebook. Hari ini, anda mempunya follower yang ramai, likes yang banyak dan order pun tak menang tangan. Hari-hari ada orang order kat Whatsapp & Telegram. Secara purata ada 400 order setiap hari. Pendapatan anda menjangkau 4 Angka sebulan.

Alhamdulillah. Jadi, kalau perniagaan anda sudah maju di Facebook Page, tak perlulah buat website.. betul tak?

Sosial Media (Facebook, Instagram dan sebagainya) adalah marketing tool untuk perniagaan anda. Untuk awal-awal, anda boleh establish dan mantapkan perniagaan anda di sana sebab mudah & percuma. Tapi, setelah beberapa lama.. anda harus melangkah setapak lagi ke hadapan. Sosial Media dan Website harus berjalan seiringan dan berpimpinan tangan di bawah pelangi indah dengan angin sepoi-sepoi bahasa dan jangan lupa bawa sijil nikah.

Kita ambil Zalora sebagai contoh. 6 Juta like di Facebook Page. Adakah ini bermakna Zalora patut tutup saja website mereka dan establish perniagaan hanya di Facebook Page?

Berikut adalah 3 sebab mengapa anda perlu ada eCommerce website sendiri

1. Pengambilan dan pengurusan order/pesanan lebih sistematik dan tertatur
Social Media mempunyai kelebihan dan kekurangan. Dalam hal ini, jika anda mempunyai 6 order setiap hari melalui Whatsapp, mungkin anda boleh tulis atau ingat atau tampal order di peti sejuk anda. Apabila order anda mencecah 400 sehari, adakah anda larat nak buat sebegitu? Anda perlukan eCommerce website untuk melakukan kerja-kerja sebegini.  eCommerce website membolehkan anda membuat order secara automatik dan pelbagai teknik untuk jaga/retain pelanggan anda. Sebagai contoh: voucher, loyalty program, kira shipping secara automatik dan sebagainya.

2. Pembayaran Online
Jika terdapat 400 pesanan setiap hari , anda larat ke nak terima 400 gambar bukti pembayaran di email atau Whatsapp? Atau, login 300 kali di Maybank2u dan CimbCLiks untuk memastikan duit tu betul-betul masuk? eCommerce website membolehkan anda menerima pembayaran secara online. Anda cuma perlu tunggu email notification daripada payment gateway dan terus proses order tersebut. Senang kan.

3. Kuasa Jenama / Brand
Jika anda percaya kepada kuasa JENAMA/BRAND, maka anda perlu mempunyai website. Di sini, anda mempunyai total control atas jenama anda. Kenapa jenama itu sangat penting?

a. Membina perasaan trust/percaya kepada perniagaan anda dan anda sendiri
b. Menampakkan kredibiliti dan kematangan perniagaan di mata bakal customer
c. Menunjukkan anda serius dalam perniagaan yang anda ceburi

PERLUKAN LAMAN WEB UNTUK TINGKATKAN JUALAN PERNIAGAAN ANDA, HUBUNGI KAMI UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA PERCUMA!

Perkhidmatan Membina Laman Web & Web Hosting Terbaik Malaysia
ProWebDesign.my / Zulhafizsyam.com
Telefon: +6 013-3560014
Email: info@zulhafizsyam.com / zulhafizsyam@gmail.com

Jul 17 16

Fakta Mesti Wajib Tahu untuk Semua Penjual di Internet Zaman Ini #biztips #facebooktips #faceboookmarketing #tipperniagaan #lamanweb #website #binalamanweb #buatwebsite #webhosting #hosting

Wan Zul
Malaysia Best Website Design

Pada era ini, saya melihat satu fenomena yang semakin menjadi trend di kalangan rakyat Malaysia, iaitu berniaga dan menjual di Facebook. Ia adalah satu perkembangan yang baik.

Namun dalam keseronokan itu, para usahawan perlu sentiasa beringat dan berwaspada agar tidak menjadikan Facebook sebagai tempat utama dan terakhir untuk urusan perniagaan anda.

Salah satu kaedah jualan yang semakin dipandang sepi adalah penggunaan website sebagai platform jualan. Apakah kelebihan website berbanding Facebook? dan mengapa anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya sebuah laman web untuk perniagaan anda?

1. Urusan perniagaan Internet anda lebih lancar, mudah, sistematik dan automatik. Jika di Facebook, anda perlu menjawab dan memberikan maklumat yang sama setiap kali ia ditanya oleh bakal pembeli.

2. Capaian melalui laman carian Google. Walaupun Facebook Page anda mempunyai ratusan ribu orang, namun Google akan lebih memilih laman web ataupun blog untuk disenaraikan di muka pertama hasil carian. Dan hakikatnya, Google adalah enjin pencari no. 1 yang digunakan oleh pengguna Internet, bukan Facebook.

3. Mempunyai laman web adalah umpama mempunyai kedai sendiri yang lebih terjamin dan kekal. Ia adalah salah satu strategi jangka panjang. Kita tidak tahu risiko yang akan menimpa kita di Facebook, yang mungkin datang tanpa diduga.

4. Kebebasan. Kita bebas melakukan apa saja pengubahsuaian pada lamna web. Manakala Facebook pula adalah terhad dan banyak syarat-syarat yang perlu dipatuhi.

5. Proses pembelian lebih mudah dan lancar untuk pembeli kerana maklumat pembayaran mudah ditemui dan dibaca.

6. Pelanggan yang memasuki laman web jualan lebih fokus. Sebaliknya di Facebook, mereka mudah hilang fokus atas sebab tertentu seperti membaca komen-komen pembaca yang lain yang mungkin akan mempengaruhi niat mereka untuk membeli.

7. Proses kemas kini maklumat produk, harga, gambar produk, stok dan lain-lain lebih mudah dan senang belajar. Salah satu kekurangan menjual melalui Facebook adalah maklumat cepat “tenggelam”, dan akhirnya kita terpaksa menulis kembali di post yang baru.

PERLUKAN LAMAN WEB UNTUK TINGKATKAN JUALAN PERNIAGAAN ANDA, HUBUNGI KAMI UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA PERCUMA!

Perkhidmatan Membina Laman Web & Web Hosting Terbaik Malaysia
ProWebDesign.my / Zulhafizsyam.com
Telefon: +6 013-3560014
Email: info@zulhafizsyam.com / zulhafizsyam@gmail.com

 

Jun 30 16

Membina Laman Web Malaysianbuddyz.com

Wan Zul
Malaysia Web Design Services

Laman web malaysianbuddyz.com merupakan salah satu laman web sosial yang dibangunkan oleh Zulhafizsyam.com untuk En. Faisal. Ia merupakan platform untuk masyarakat Malaysia berkolaborasi dan membina jaringan sosial dan berjumpa kawan baru. Laman web ini mempunyai ruangan forum, online shopping, blogs dan tempahan penginapan hotel.

Di laman web ini juga pengguna boleh mengiklankan apa sahaja perkhidmatan atau produk mereka disini secara percuma dan juga berbayar.

Inginkan laman web seperti ini? Hubungi kami di zulhafizsyam.com untuk harga terbaik.

INGIN DAPATKAN KOMISYEN RM100.00, PERKENALKAN PERKHIDMATAN KAMI KEPADA PELANGGAN BARU DAN ANDA MENDAPAT RM100.00 UNTUK SETIAP PELANGGAN YANG KAMI DAPAT. BERMINAT??? hubungi kami segera untuk maklumat lanjut.

Penyedia Perkhidmatan Laman Web & e-Commerce Terbaik Malaysia | Zulhafizsyam.com / ProWebDesign.my