Dec 29 19

Buat Website Kurang dari 1 Jam, Harga Paling Murah.. WoW!! #website #motivasi #quote

Wan Zul
e-Commerce Website design

Semalam dapat pesanan dari pelanggan yang nak buat website untuk company dia. Lepas bagi quotation dia minta kurang harga sebab company baru, modal tak banyak. Then dia bagi harga yang dia mampu untuk buat website company dia ni. Harga yang jauh terlalu jauh rendah dari sebut harga yang kami berikan. Kalau designer web lain confirm dah reject awal-awal.

Atas faktor tolong-menolong sesama insan, kami pun terima saja disebabkan keperluannya simple dan ringkas sahaja. Jadi awal pagi tadi terus buat website and then tak sampai satu jam, siap website pelanggan ni.

TA DA!!! Ini lah website yang simple tu. Cuba teka berapa harganya???

 

Dec 29 19

Laman Web Jualan (eCommerce) dan Syarikat yang Cantik tapi Gilerr Murah #website #business #corporate #motivation #quote

Wan Zul
Malaysia Best Website Design

Kami membina laman web jualan dan syarikat anda dengan kualiti PREMIUM tapi harga sangat berpatutan. Laman web boleh diubah suai mengikut kehendak pelanggan dengan pelbagai warna pilihan menarik dan varian layout.

Laman Web Korporat

Laman web jenis korporat sesuai untuk menunjukkan maklumat umum syarikat seperti pengenalan syarikat, profail, sejarah penubuhan, maklumat untuk dihubungi, lokasi, perkhidmatan atau produk yang ditawarkan beserta galeri gambar dan juga potfolio. Antara halaman atau page yang perlu ada dalam laman web jenis korporat ini seperti Halaman Utama (Home page), Perkhidmatan, Galeri Gambar, Potfolio, Blog Aktviti, Ahli Pasukan dan Hubungi Kami.

Laman Web Jualan (eCommerce)

Laman web jualan pula atau lebih dikenali sebagai website eCommerce mengandungi semua ciri seperti laman web korporat tapi ada beberapa penambahan ciri-ciri lain seperti Shopping Cart, Payment Gateway, Kaedah Penghantaran, Kupon dan integrasi dengan komponen pihak ketiga untuk melengkapkan sebuah laman web jualan.

Dec 28 19

Pereka Laman Web Terbaik Malaysia 2020

Wan Zul
Penang Website Design

Pereka laman web terbaik malaysia adalah matlamat kami. Dengan dapatan pelanggan tanpa henti sejak 2010, kami di Zulhafizsyam.com (Pro Web Design Enterprise) mengucapkan terima kasih kepada pelanggan-pelanggan yang menggunakan perkhidmatan kami selama ini sehingga kini.

Kami  telah menerima pelanggan dari seluruh Malaysia termasuk Sabah dan Sarawak. Kami juga menerima pelanggan dari Serata Dunia seperti dari United Kingdom, Hong Kong, India, Mongolia dan Indonesia. Penerimaan perkhidmatan kami oleh pelanggan luar Malaysia kami sangat hargai dan menunjukkan keupayaan kami untuk bersaing di peringkat global.

Matlamat kami untuk menjadi penyedia perkhidmatan laman web dan hosting terbaik di Malaysia dan seterusnya antara terbaik di dunia. Dengan berkat usaha gigih, jujur dan strategi pemasaran yang betul, kami yakin matlamat tersebut dapat direalisasikan.

Antara kelebihan kami di Zulhafizsyam.com, kami  menyediakan perkhidmatan sokongan teknikal 24 jam sehari 7 hari seminggu untuk memastikan laman web pelanggan kami sentiasa online dan membantu memastikan perniagaan dan prestasi syarikat mereka dalam keadaan terbaik. Kami juga memberi khidmat sokongan dan perundingan percuma untuk first level.

Yang paling menarik adalah harga yang kami tawarkan sangat berpatutan dan jauh lebih murah jika dibandingkan dengan pesaing-pesaing kami dipasaran. Ia menjadikan kami antara pilihan utama pelanggan terutama yang mempunyai kekangan bajet.

Dapatkan Sebut Harga percuma dan hubungi kami ditalian hotline (+6013-3560014). Anda juga boleh bertanya apa-apa soalan yang berkaitan sebelum membuat pengesahan.

Oct 4 16

Online Marketing Paling Berkesan untuk Bisnes Anda

Wan Zul
Online Marketing Paling Berkesan

Tahukah anda apa kaedah pemasaran atau marketing paling berkesan pada masa ini ??? Tidak lain dan tidak bukan adalah Pemasaran atas Talian atau biasa dipanggil Online Marketing. Online Marketing Tools yang paling berkesan digunakan adalah Search Engine Optimization (SEO) dan Facebook Ads (FB Ads).

Kami menyediakan perkhidmatan Online Marketing yang menggunakan kedua-dua kaedah diatas untuk memaksimumkan pendedahan produk dan perkhidmatan anda kepada target audiens atau pelanggan. Online Marketing kami telah terbukti berjaya meningkatkan jualan dan keuntungan sehingga 3000%. Bayangkan dengan pelaburan sebanyak RM900 berjaya menjana keuntungan bersih RM27,000.00.

Kami menberi jaminan laman web anda berada pada 1st page dalam carian Google dan lain-lain enjin carian dengan mengoptimasi kata kunci atau keywords yang berkaitan dengan bisnes anda atau wang anda dikembalikan tanpa banyak soal.

CEPAT BERTINDAK !!!! Hubungi kami untuk dapatkan sebut harga secara percuma dan pasarkan bisnes anda kepada jutaan pengguna seumur hidup.  Call / WhatsApp / Telegram 013-3560014 (Wan Zul)

Perkhidmatan Membina Laman Web, Web Hosting & Online Marketing Terbaik Malaysia
ProWebDesign.my / Zulhafizsyam.com
Telefon: +6 013-3560014
Email: info@zulhafizsyam.com / zulhafizsyam@gmail.com

Aug 27 16

Testimoni Kepuasan Pelanggan Mengenai Perkhidmatan Kami

Wan Zul

Selamat sejahtera,

Masih ragu-ragu dengan perkhidmatan kami? Lihat salah satu testimoni asli dari pelanggan kami.

Hubungi kami untuk maklumat lanjut dan penerangan.

Moga sukses selalu!

Perkhidmatan Membina Laman Web & Web Hosting Terbaik Malaysia
ProWebDesign.my / Zulhafizsyam.com
Telefon: +6 013-3560014
Email: info@zulhafizsyam.com / zulhafizsyam@gmail.com

Jul 27 16

RM100.00 Komisyen Untuk Setiap Projek Yang Kami Dapat Dari Anda. LIKE & SHARE please #lamanweb #website #hosting #webhosting

Wan Zul
komisyen untuk membina laman web

Berminat untuk menjana pendapatan mudah? Ikut cara berikut:

1. Tanya member-member yang nak buat laman web untuk jual barang atau untuk syarikat.
2. Beritahu kami nama anda dan nama pelanggan yang nak buat laman web.
3. Pelanggan akan hubungi kami untuk penerangan dan pengesahan.
4. Pelanggan setuju buat laman web dan bayar deposit.
5. Kami akan terus kreditkan komisyen pada akaun anda RM50. Setelah laman web siap dan pelanggan membayar bayaran akhir. Kami kreditkan RM50 lagi kepada anda.
6. You Win! I Win!

Senang kan? Tiada muslihat, tiada kompromi, tiada kos tersembunyi. Straight to the point.

Boleh post kan perkhidmatan kami dalam FB Group dan lain-lain channel untuk tambah prospek anda.

Hubungi kami untuk maklumat lanjut dan penerangan.

Moga sukses selalu!

Perkhidmatan Membina Laman Web & Web Hosting Terbaik Malaysia
ProWebDesign.my / Zulhafizsyam.com
Telefon: +6 013-3560014
Email: info@zulhafizsyam.com / zulhafizsyam@gmail.com

Jul 22 16

Bagaimana nak buat website saya berada di tempat pertama dalam carian Google? #biztips #facebooktips #facebookmarketing #tipperniagaan #lamanweb #website #binalamanweb #buatwebsite #webhosting #hosting

Wan Zul
cheap web hosting

Semua orang bertanya soalan ini kepada kami. Jawapannya: Tiada rahsia, hanya tindakan praktikal yang betul. Disini saya kongsikan praktikal yang boleh dilakukan untuk menaikkan ranking website anda dalam carian Google:

 

  1. Hasilkan info atau kandungan berkualiti tinggi dalam laman web. Google cuba mencari jawapan terbaik untuk setiap carian oleh pengguna; Jika anda menulis kadungan yang betul, anda berjaya. Gunakan Search Analytic report untuk kenalpasti kata carian mana yang mendorong pengguna kepada laman web anda. dan apa Click Trough Rate (CTR) link yang pergi ke laman web anda.
  2. Pastikan laman web adalah mobile-friendly atau mesra peranti. Ramai pengguna membuat carian menggunakan peranti mobile; Keputusan carian Google suka kan halaman web yang dirasakan memenuhi permintaan atau carian pelanggan dengan pengalaman pengguna yang terbaik dengan platform mereka.
  3. Gunakan tajuk dan snippets yang berinformasi. Bagus, tajuk yang jelas dan deskripsi meta tag yang tepat akan membantu Google memahami tujuan halaman web itu dan menghasilkan snippets yang berguna dalam halaman carian Google.
  4. Tambah data berstruktur untuk membolehkan ciri-ciri keputusan carian tambahan seperti bintang, maklumat acara atau kotak carian laman web, yang mana akan menambah pengalaman pengguna, menjadikan laman web anda lebih bernilai kepada pembaca.
  5. Pastikan anda mengikuti panduan Google untuk laman web yang bagus dan mengelakkan kesulitan yang akan mempengaruhi kadar carian laman web anda.

PERLUKAN LAMAN WEB UNTUK TINGKATKAN JUALAN PERNIAGAAN ANDA, HUBUNGI KAMI UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA PERCUMA!

Perkhidmatan Membina Laman Web & Web Hosting Terbaik Malaysia
ProWebDesign.my / Zulhafizsyam.com
Telefon: +6 013-3560014
Email: info@zulhafizsyam.com / zulhafizsyam@gmail.com

Jul 19 16

Kenapa Anda Amat Perlukan Laman Web eCommerce? #biztips #facebooktips #faceboookmarketing #tipperniagaan #lamanweb #website #binalamanweb #buatwebsite #webhosting #hosting

Wan Zul
Buat Website | Laman Web Jualan

SOALAN SAYA: Pendapatan kami dah 4 Angka Sebulan di Facebook, Perlu ke Website? (Sambil Hembus kuku)

JAWAPAN KAMI: PERLU (ketuk kepala dia dengan sudu)

Mungkin selama 6 bulan yang lepas, anda telah berjaya membina empayar perniagaan anda di Facebook. Hari ini, anda mempunya follower yang ramai, likes yang banyak dan order pun tak menang tangan. Hari-hari ada orang order kat Whatsapp & Telegram. Secara purata ada 400 order setiap hari. Pendapatan anda menjangkau 4 Angka sebulan.

Alhamdulillah. Jadi, kalau perniagaan anda sudah maju di Facebook Page, tak perlulah buat website.. betul tak?

Sosial Media (Facebook, Instagram dan sebagainya) adalah marketing tool untuk perniagaan anda. Untuk awal-awal, anda boleh establish dan mantapkan perniagaan anda di sana sebab mudah & percuma. Tapi, setelah beberapa lama.. anda harus melangkah setapak lagi ke hadapan. Sosial Media dan Website harus berjalan seiringan dan berpimpinan tangan di bawah pelangi indah dengan angin sepoi-sepoi bahasa dan jangan lupa bawa sijil nikah.

Kita ambil Zalora sebagai contoh. 6 Juta like di Facebook Page. Adakah ini bermakna Zalora patut tutup saja website mereka dan establish perniagaan hanya di Facebook Page?

Berikut adalah 3 sebab mengapa anda perlu ada eCommerce website sendiri

1. Pengambilan dan pengurusan order/pesanan lebih sistematik dan tertatur
Social Media mempunyai kelebihan dan kekurangan. Dalam hal ini, jika anda mempunyai 6 order setiap hari melalui Whatsapp, mungkin anda boleh tulis atau ingat atau tampal order di peti sejuk anda. Apabila order anda mencecah 400 sehari, adakah anda larat nak buat sebegitu? Anda perlukan eCommerce website untuk melakukan kerja-kerja sebegini.  eCommerce website membolehkan anda membuat order secara automatik dan pelbagai teknik untuk jaga/retain pelanggan anda. Sebagai contoh: voucher, loyalty program, kira shipping secara automatik dan sebagainya.

2. Pembayaran Online
Jika terdapat 400 pesanan setiap hari , anda larat ke nak terima 400 gambar bukti pembayaran di email atau Whatsapp? Atau, login 300 kali di Maybank2u dan CimbCLiks untuk memastikan duit tu betul-betul masuk? eCommerce website membolehkan anda menerima pembayaran secara online. Anda cuma perlu tunggu email notification daripada payment gateway dan terus proses order tersebut. Senang kan.

3. Kuasa Jenama / Brand
Jika anda percaya kepada kuasa JENAMA/BRAND, maka anda perlu mempunyai website. Di sini, anda mempunyai total control atas jenama anda. Kenapa jenama itu sangat penting?

a. Membina perasaan trust/percaya kepada perniagaan anda dan anda sendiri
b. Menampakkan kredibiliti dan kematangan perniagaan di mata bakal customer
c. Menunjukkan anda serius dalam perniagaan yang anda ceburi

PERLUKAN LAMAN WEB UNTUK TINGKATKAN JUALAN PERNIAGAAN ANDA, HUBUNGI KAMI UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA PERCUMA!

Perkhidmatan Membina Laman Web & Web Hosting Terbaik Malaysia
ProWebDesign.my / Zulhafizsyam.com
Telefon: +6 013-3560014
Email: info@zulhafizsyam.com / zulhafizsyam@gmail.com

Jul 17 16

Fakta Mesti Wajib Tahu untuk Semua Penjual di Internet Zaman Ini #biztips #facebooktips #faceboookmarketing #tipperniagaan #lamanweb #website #binalamanweb #buatwebsite #webhosting #hosting

Wan Zul
Malaysia Best Website Design

Pada era ini, saya melihat satu fenomena yang semakin menjadi trend di kalangan rakyat Malaysia, iaitu berniaga dan menjual di Facebook. Ia adalah satu perkembangan yang baik.

Namun dalam keseronokan itu, para usahawan perlu sentiasa beringat dan berwaspada agar tidak menjadikan Facebook sebagai tempat utama dan terakhir untuk urusan perniagaan anda.

Salah satu kaedah jualan yang semakin dipandang sepi adalah penggunaan website sebagai platform jualan. Apakah kelebihan website berbanding Facebook? dan mengapa anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya sebuah laman web untuk perniagaan anda?

1. Urusan perniagaan Internet anda lebih lancar, mudah, sistematik dan automatik. Jika di Facebook, anda perlu menjawab dan memberikan maklumat yang sama setiap kali ia ditanya oleh bakal pembeli.

2. Capaian melalui laman carian Google. Walaupun Facebook Page anda mempunyai ratusan ribu orang, namun Google akan lebih memilih laman web ataupun blog untuk disenaraikan di muka pertama hasil carian. Dan hakikatnya, Google adalah enjin pencari no. 1 yang digunakan oleh pengguna Internet, bukan Facebook.

3. Mempunyai laman web adalah umpama mempunyai kedai sendiri yang lebih terjamin dan kekal. Ia adalah salah satu strategi jangka panjang. Kita tidak tahu risiko yang akan menimpa kita di Facebook, yang mungkin datang tanpa diduga.

4. Kebebasan. Kita bebas melakukan apa saja pengubahsuaian pada lamna web. Manakala Facebook pula adalah terhad dan banyak syarat-syarat yang perlu dipatuhi.

5. Proses pembelian lebih mudah dan lancar untuk pembeli kerana maklumat pembayaran mudah ditemui dan dibaca.

6. Pelanggan yang memasuki laman web jualan lebih fokus. Sebaliknya di Facebook, mereka mudah hilang fokus atas sebab tertentu seperti membaca komen-komen pembaca yang lain yang mungkin akan mempengaruhi niat mereka untuk membeli.

7. Proses kemas kini maklumat produk, harga, gambar produk, stok dan lain-lain lebih mudah dan senang belajar. Salah satu kekurangan menjual melalui Facebook adalah maklumat cepat “tenggelam”, dan akhirnya kita terpaksa menulis kembali di post yang baru.

PERLUKAN LAMAN WEB UNTUK TINGKATKAN JUALAN PERNIAGAAN ANDA, HUBUNGI KAMI UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA PERCUMA!

Perkhidmatan Membina Laman Web & Web Hosting Terbaik Malaysia
ProWebDesign.my / Zulhafizsyam.com
Telefon: +6 013-3560014
Email: info@zulhafizsyam.com / zulhafizsyam@gmail.com

 

Jul 4 16

Selamat Hari Raya Aidilfitri 2016 daripada Zulhafizsyam.com

Wan Zul
Best Website Design in Malaysia

Assalamualaikum w.b.t,

Pejam celik pejam celik akhirnya sudah tiba dipenghujung Ramadhan Al Mubarak. Saya berharap kita semua dapat menunaikan ibadah puasa sepanjang bulan ini dengan sempurna dan lancar. Walaupun sesibuk manapun kita di dunia ini mencari rezeki Ilahi, jangan dilupakan juga tugasan utama untuk beribadah kepada-Nya dan melakukan kebaikan seperti saranan Rasul kita Muhammad S.A.W.

Saya dan warga kerja Zulhafizsyam.com & ProWebDesign.my ingin mengucapkan jutaan terima kasih kepada pelanggan-pelanggan perkhidmatan kami atas sokongan anda selama ini kerana menjadikan kami antara penyedia perkhidmatan laman web & hosting terbaik di Malaysia.

Dikesempatan ini juga kami ingin mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI MAAF ZAHIR & BATIN. Semoga bertemu lagi pada hari raya tahun hadapan.

Wan Muhammad Zulhafizsyam
Perkhidmatan Mereka Bina Laman Web Malaysia
info@zulhafizsyam.com
013-3560014
Zulhafizsyam.com / Prowebdesign.my