My Journal
Blog

Timeline

Blog

Bagaimana nak buat website saya berada di tempat pertama dalam carian Google? #biztips #facebooktips #facebookmarketing #tipperniagaan #lamanweb #website #binalamanweb #buatwebsite #webhosting #hosting

cheap web hosting

Semua orang bertanya soalan ini kepada kami. Jawapannya: Tiada rahsia, hanya tindakan praktikal yang betul. Disini saya kongsikan praktikal yang boleh dilakukan untuk menaikkan ranking website anda dalam carian Google:

 

  1. Hasilkan info atau kandungan berkualiti tinggi dalam laman web. Google cuba mencari jawapan terbaik untuk setiap carian oleh pengguna; Jika anda menulis kadungan yang betul, anda berjaya. Gunakan Search Analytic report untuk kenalpasti kata carian mana yang mendorong pengguna kepada laman web anda. dan apa Click Trough Rate (CTR) link yang pergi ke laman web anda.
  2. Pastikan laman web adalah mobile-friendly atau mesra peranti. Ramai pengguna membuat carian menggunakan peranti mobile; Keputusan carian Google suka kan halaman web yang dirasakan memenuhi permintaan atau carian pelanggan dengan pengalaman pengguna yang terbaik dengan platform mereka.
  3. Gunakan tajuk dan snippets yang berinformasi. Bagus, tajuk yang jelas dan deskripsi meta tag yang tepat akan membantu Google memahami tujuan halaman web itu dan menghasilkan snippets yang berguna dalam halaman carian Google.
  4. Tambah data berstruktur untuk membolehkan ciri-ciri keputusan carian tambahan seperti bintang, maklumat acara atau kotak carian laman web, yang mana akan menambah pengalaman pengguna, menjadikan laman web anda lebih bernilai kepada pembaca.
  5. Pastikan anda mengikuti panduan Google untuk laman web yang bagus dan mengelakkan kesulitan yang akan mempengaruhi kadar carian laman web anda.

PERLUKAN LAMAN WEB UNTUK TINGKATKAN JUALAN PERNIAGAAN ANDA, HUBUNGI KAMI UNTUK DAPATKAN SEBUT HARGA PERCUMA!

Perkhidmatan Membina Laman Web & Web Hosting Terbaik Malaysia
ProWebDesign.my / Zulhafizsyam.com
Telefon: +6 013-3560014
Email: info@zulhafizsyam.com / zulhafizsyam@gmail.com